Pift boligen op med 2020 trends

Tips til boligindretning 2019Trends skifter jævnligt og inspirerer os alle til at benytte de nye farver og materialer, der tegner interiørbilledet det næste stykke tid. Vi glæder os til at pifte vores hjem op med de nye tendenser og på den måde få rum, der igen virker nye og levende. I 2019 afløses de stærke farver, den blanke messing og den bløde mættede velour af et mere naturligt look, der kaster lange blikke mod 1970’ernes interiør.

Rolige og naturlige farver

I 2019 præges farvebilledet af rolige og naturlig farver. Gå efter nuancer af brunt, grønt og gråligt. Brug dem gerne på dine vægge, for selvom vi bevæger os væk fra de kraftige farver, betyder det skam ikke, at vi skal tilbage til de hvide vægge. Du kan for eksempel også male både lofter og døre en farve. Maler du dine døre og paneler – og måske også loftet – samme rolige farve som væggene for eksempel lys gråbrun, vil du opnå en flot effekt, der skaber ro. Den rolige baggrund giver dig mulighed for at lege mere med sammensætningen af de møbler og ting, du har i rummet. Som kontrastfarve kan du benytte den nye lyse gul-limegrønne farve, som spiller flot sammen med jordfarverne eller eventuelt en brændt orange eller en mørk gammelrosa-brunlig nuance.

1970’erne får come-back

Her i 2019 kommer vi til at kaste blikket nogle og fyrre år tilbage i tiden mod 1970’erne. Det er både de farver, der prægede årtiet og de materialer, der blev brugt, som vil inspirere os i år. Det betyder, at fløjl vil blive et fremtrædende materiale sammen med kelimtæpper. Som pynt i store vaser kan du for eksempel sætte pampasgræs eller andre store græsarter eller siv. Du kan naturligvis også gå på jagt i dine bedsteforældres gemmer efter keramik og glasvaser fra 70’erne. Eller kigge på loppemarkeder og i butikker, der sælger vintage. Det er charmerende, at blande de autentiske 70’er ting med det lækre designede tilbehør, der trender nu.

Kurv og flet

Kurvemøbeltrenden fortsætter i 2019 og trækker flet med sig. De danske designmøbler med flettede sæder kommer endnu mere i vælten, end de har været de sidste mange år. Kurve- og fletmøblernes autentiske og naturlige look bliver en af de helt store tendenser i 2019. Har du ikke en lækker gammel kurvestol eller et par klassikere med fletsæde, så se at få det køb! Også som lampeskærme bliver kurv og flet populært. En stor let og luftig kurvelampe over spisebordet sætter et hyggeligt og naturligt præg på rummet.

Trægulve er stadig sagen

Det er stadig trægulvet, der er den foretrukne gulvbelægning i privat hjem. De giver en varme og naturlighed til rummet, som passer rigtig godt til 2019 temaet med naturlige farver og materialer. Hvis du har et rustikt plankegulv, så få det slebet, så det fremstår lækkert og velholdt. Om du ønsker et meget lyst ludbehandlet gulv, et gyldent gulv, der virkelig giver naturlighed til rummet eller et gulv i en mørkere nuance, er op til dig. Men pris dig lykkelig, hvis du har et smukt trægulv, gerne i rustikke planker, der giver rummet karakter.
Læs mere om mulighederne for at skifte gulvfarve hos DBF-gulvservice på hjemmesiden her

Bæredygtige materialer

Et andet væsentligt aspekt af indretningen i 2019 er ønsket om bæredygtige materialer. Vi ønsker ikke kun en visuel harmoni i vores hjem. De møbler vi placerer i vores hjem skal være helt igennem harmoniske og derfor lavet af sunde materialer, der ikke udsender giftige dampe. Vi vil have møbler, der kan holde og som er produceret bæredygtigt for eksempel i træ, der er FSC certificeret. Alternativt kan du købe gamle retro-møbler eller samle på familiens arvestykker. Det sidste giver dig et personligt hjem, som er unikt og stemningsfyldt.