Boligadvokat hjælp
Det er en meget stor beslutning at købe et hus og der er mange ting, der skal være på plads inden man sætter sin underskrift på købsaftalen. Derfor er det en rigtig god ide at søge uvildig rådgivning i forbindelse med købet. Ejendomsmæglere – skal man huske – er jo sælgers rådgiver og kan efter den nye ejendomsmæglerlov ikke stilles til regnskab for det, der står i salgspapirerne mm. Derfor kan man hurtigt få problemer, der går ud over pengepungen, hvis ikke man sikrer sig en god og uvildig rådgiver til hjælp med huskøbet.
Find boligadvokat – Hvordan?
Du kan både få hjælp fra en boligadvokat og fra en købermægler eller boligrådgiver. De to sidstnævnte er oftest uddannede ejendomsmæglere. Boligadvokaten er en advokat, der har specialiseret sig i alt, der har at gøre med køb og salg af ejendomme. Ens for begge typer af rådgiver er, at de vil være der for dig og få den bedste handel i hus på dine vegne. De vil kigge dokumenter igennem for at undgå faldgruber, der kan få indflydelse på din økonomi. De vil sikre sig, at den ejendom du er interesseret i er værd at investere i.
Byggesagkyndig rådgivning
I tillæg til boligadvokaten eller købermægleren kan du få en uvildig byggesagkyndig ud og kigge på det hus, du er interesseret i. Måske vurderer din rådgiver, at der er behov for en byggesagkyndig inspektion. Måske er der ikke lavet en tilstandsrapport i forvejen eller måske, synes du selv, det er rart at kunne gennemgå huset med den byggesagkyndige og få at vide, hvilke konsekvenser bygningens fejl og mangler har – både økonomisk og tidsmæssigt. Det kan jo også ske at den byggesagkyndige du hyrer, ikke er helt enig i tilstandsrapporten, hvilket kan være et godt forhandlingsargument, når der skal handles om husets pris.
Få overblik sammen med din rådgiver
At få hjælp fra en erfaren rådgiver skaber ro og overblik. Om du foretrækker at kontakte et advokatkontor, der har specialiserede boligadvokater eller, om du vil søge de ejendomsmæglere, der også eller kun fungerer som rådgiver for købere er op til dine behov og temperament. Begge kan hjælpe dig med at udforme de nødvendige dokumenter, undgå faldgruber og vurdere om du skal have en byggesagkyndig med ud og kigge på huset.
Ejendomsmægler eller advokat?
Man kan dog sige, at de to forskellige rådgivertyper – ejendomsmægleren og advokaten – næsten uundgåeligt vil have mest fokus på de elementer ved en hushandel, som ligger inden for deres faglighed. En ejendomsmægler er vant til at have med en salgssituation at gøre og kender således til forhandling. En ejedomsmægler kan også let sætte sig ind i markedets priser i forhold til beliggenhed mm. En advokat kender til alle de juridiske finesser og har et skarpt øje for dokumenternes udfærdigelse og de ting man skal være på vagt overfor i en ejendomshandel. Derfor skal du vurderer, hvad det er i købssituationen, du har mest brug for. Er det forhandlingsdelen eller det juridiske?
Økonomisk overblik
Er du ikke nået til at skulle købe en ejendom, men går og overvejer et køb, er der også virksomheder, der tilbyder et tjek af din økonomi, så du kan finde ud af, hvor meget du kan købe for. Ved et sådan tjek kan du også få viden om forskellige finansieringsmuligheder – hvad der er af fordele og ulemper ved de forskellige låntyper – og hvad der kan anbefales I netop jeres situation. Nogle af de virksomheder, der tilbyder denne form for rådgivning, tilbyder sågar en gratis rådgivningstime. Starter du med et økonomisk tjek og går så videre til en professionel rådgiver enten en boligadvokat eller en købermægler, så er du sikret et trygt huskøb.