Boligadvokat og boligkøb i Kbh

Boligadvokat boligkøb KøbenhavnHar du brug for en boligadvokat i København næste gang, du skal købe eller sælge din bolig?
Som situationen ser ud nu, er boligmarkedet en jungle, hvilket gør bolighandel svær at navigere igennem. Det handler om din bolig, dit hjem og store summer penge, hvorfor en boligadvokat er at foretrække, så de mange faldgruber ved boligsalg undgås.

Men hvad gør en boligadvokat egentlig? Hvilke fordele er der ved at hyre en boligadvokat ved næste køb eller salg?
Boligadvokater kan bruges til flere forskellige opgaver. Indledningsvist kan en boligadvokat tage sig af papirarbejdet og det rent juridiske for køber eller sælger, når boligen er fundet. Det vil sige, at boligadvokaten udformer boligkontrakter, tinglysning og andre juridiske dokumenter i forbindelse med bolighandel, det kunne f.eks. være en ægtepagt, et børnetestamente m.m.

Selvsalg med advokat er populært

Inden for de sidste ti år er det desuden blevet populært at sælge sin bolig selv for derved at kunne undgå de dyre salærer til ejendomsmægleren. For at få en bedre handelspris går både købere og sælgere i stigende grad uden om ejendomsmæglerne og sælger deres boliger online på hjemmesider og sociale medier. Det giver selvfølgelig mere økonomisk frihed, men det stiller på den anden side større krav til viden om den juridiske og formelle del af arbejdet. Det er de færreste, der kan varetage dette helt selv, da ofte kræver en særlig viden om boligforhold og boligmarkedet. Ved selv-salg kan det således være en fordel at hyre en boligadvokat, der har styr på det juridiske, så du er sikker på at kontrakter og andre dokumenter er udformet korrekt.

I forbindelse med salg af hus kan boligadvokaten rådgive om de forbehold, der skal tages ved en mulig ejerskifteforsikring til køber. Hvis du derimod skal ud og købe bolig, kan boligadvokaten bidrage med uafhængig køberrådgivning.

Hvilke fordele giver det dig så at have en boligadvokat inde over bolighandlen?

At hyre en boligadvokat i København styrer dig først og fremmest sikkert og trygt uden om de typiske faldgruber og dermed sikkert i mål i bolighandlen. Du slipper for at bekymre dig om alt det juridiske – du kommer gennem bolighandlen uden væmmelige overraskelser! For det andet, giver det dig en klar fordel at have en boligadvokat inde over, hvis du overvejer at sælge eller købe din bolig selv, da faldgruberne her er størst i forhold til kontrakter og tinglysning. Endeligt kan boligadvokaten hjælpe med den mere generel rådgivning vedrørende bolighandel. Det er derfor under alle omstændigheder altid en god idé at have en boligadvokat med sig.